20’lik Dişlere Dikkat !

İdeal Gülüş Estetiği ve Yirmilik Dişler

Gülüş estetiğinin önemine dikkat çeken uzmanlar, yirmilik dişlerin estetik açıdan kritik bir rol oynadığına vurgu yapıyor.

Uzman Diş Hekimi Dr. Ümit Sait Yavuz, yirmilik dişlerin zamanında çekilmemesi durumunda gülüş estetiğini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle diş teli tedavisi görmüş hastaların bu duruma daha hassas olması gerektiğini belirten Yavuz, BravoDent’in uzman kadrosu ve Avrupa standartlarındaki hizmetleriyle hastalara en iyi desteği sağladığını dile getirdi. Yirmilik dişlerin çene yapısına uyum sağlayamadığı durumlarda diğer dişlere baskı yaparak pozisyonlarını bozabileceğini söyleyen Yavuz, “Yirmilik dişler zamanında çekilmezse diğer dişlere baskı yaparak form bozukluklarına yol açabilir. Bu özellikle diş teli tedavisi görmüş hastalar için risk oluşturabilir. Çünkü diş telleriyle düzeltilen dişlerin tekrar bozulmasına neden olabilir. Yıllarca süren emeklerle kazanılan güzel gülümseme tehlikeye girebilir” şeklinde konuştu.

Gülüş Estetiği ve Diş Sağlığı

Yavuz, yirmilik dişlerin sadece diş sağlığını değil, aynı zamanda gülüş estetiğini de olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. “Yirmilik dişlerin diğer dişlere uyguladığı baskı sonucunda dişlerin yer değiştirmesi, çarpık ve yamuk dişlere yol açabilir. Bu durum gülüş estetiğini bozar ve kişinin özgüvenini olumsuz yönde etkiler” dedi. Zamanında teşhis edilip tedavi edilmesinin önemini vurgulayan Yavuz, “Hastalarımızın düzenli olarak diş hekimi kontrollerine gitmelerini ve herhangi bir yirmilik diş sorunu yaşadıklarında vakit kaybetmeden bize başvurmalarını önemsiyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Mounjaro ve Wegovy: Kilo verme ilaçlarının hangisi daha etkili?

Mounjaro ve Wegovy: Kilo verme ilaçlarının hangisi daha etkili?

Prof. Dr. Tevfik Özlü açıkladı: Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla!

Prof. Dr. Tevfik Özlü açıkladı: Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla!

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.