7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 1000’den fazla Filistinli, İsrail saldırıları nedeniyle hayatını kaybetti

İsrail Ordusu 7 Ekim’den Bu Yana Batı Şeria’da 1000’den Fazla Filistinliyi Öldürdü

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırılar sonucunda işgal altındaki Batı Şeria’da 1000’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Durumu takip eden Filistin Bilgi Merkezi (Mu’ta) tarafından yayınlanan raporda, İsrail ordusunun Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana 104 bin 531 ihlalde bulunduğu ifade edildi.

İsrail ordusunun saldırılarında Batı Şeria’da 1001 Filistinli yaşamını yitirirken, 6 bin 974 kişi de yaralandı. Ayrıca, İsrail’in Batı Şeria’da 17 bin 750 Filistinliyi gözaltına aldığı rapora yansıdı. Ayrıca, İsraillilerin Filistin topraklarını gasp ederek 3 bin 688 saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Raporda İsrail ordusunun Batı Şeria’daki baskınlarında 26 bin 839 aşırılık yanlısı İsraillinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği de vurgulandı. Aynı dönemde 135 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 915’inin yaralandığı da rapora yansıyan bilgiler arasında yer aldı.

İsrail ordusunun yıl başından bu yana Batı Şeria’da 5 bin 5 baskın düzenlediği, 3 bin 329 Filistinliyi gözaltına aldığı, 2 bin 25 ev ve yapının yıkıldığı, 6 bin 120 yol ve bölgenin kapatıldığı bilgileri de raporda yer aldı. Ayrıca camilere yapılan baskınlar, sağlık çalışanlarına yönelik ihlaller ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlar da raporun detayları arasında.

İsrail ordusunun Batı Şeria’da yürüttüğü saldırılar uluslararası toplumdan sert tepkiler alırken, Filistinli yetkililer ve insan hakları örgütleri de İsrail’in bu saldırılarını kınadı.

Related Posts

ABD ile Çin arasında müzakereler başları: İsviçre’de kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergileri ile başlayan ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginliğinde beklenen gün geldi. Resmi Çin basınında yer alan haberlere göre ABD ve Çin arasındaki karşılıklı ticaret müzakereleri ABD Hazine Bakanı Scott …

Arkadaşının evini bulmaya çalışan Prens Harry 3 kez yanlış kapıyı çaldı

Prens Harry, arkadaşının evini bulmak için 3 kez yanlış kapı zili çaldı. O görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

İmamoğlu’ndan yeni açıklama: Sesimizden korkuyorlar

Erişim engeli getirilen X hesabı üzerinden, uluslararası kamuoyuna yönelik paylaşımlar yapan CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bu hesaptan yeni bir paylaşımda bulundu.

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Canlı yayında yere yığıldı! Cümlesini tamamlayamadan fenalaştı

Amerikalı siyaset analizcisi Camryn Kinsey, “Fox News at Night” adlı programda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kinsey cümlesini tamamlayamadan bilincini kaybederek bayıldı

Özel’e isim vermeden ‘geçmiş olsun’ diyen Bahçeli’ye MHP’li isimden övgü

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘bir siyasi kurumun yöneticisi’ olarak tanımlamasını MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden övdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir