Bakan Işıkhan: “1 yılda 800 binden fazla kadının işe yerleşmesini sağladık”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Kadın İstihdamı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz yıl başlattıkları İş Pozitif Kadın İstihdam Programı kapsamında bir yılda 800 binden fazla kadının iş bulmasına yardımcı olduklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen AK Parti Mardin 7. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi’nde konuşan Bakan Işıkhan, kadın işgücüne katılımın arttığına dikkat çekerek, kadın istihdam oranının yükseldiğini ifade etti. 8,8 puanlık artışla kadın işgücüne katılma oranı yüzde 27,9’dan yüzde 36,7’ye yükselirken, işgücünde yer alan kadın sayısı da 5,4 milyon artarak 6,8 milyondan 12,2 milyona çıktı.

Bakan Işıkhan, kadın istihdamında da önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, kadın istihdam oranının 9,1 puan artarak yüzde 25,3’ten yüzde 34,4’e yükseldiğini, istihdam edilen kadın sayısının da yaklaşık 11 milyona yükseldiğini açıkladı. İş Pozitif Kadın İstihdam Programı’nın başlatılmasının ardından bir yılda 800 binden fazla kadının işe yerleştiğini de vurgulayan Bakan Işıkhan, ayrıca 120 bin vatandaşın yararlandığı İşgücü Uyum Programı’ndan da bahsetti.

Bakan Işıkhan, kadınları desteklemeye devam ettiklerini belirterek, Educare projesi ile bakıcı çalıştıran annelere sağlanan maddi destek tutarını artırdıklarını ve Women-Up projesini uzattıklarını söyledi. Ayrıca, kadın istihdamını artırmak amacıyla birçok projeyi devreye soktuklarını da ifade etti.

Kongrede konuşmasına devam eden Bakan Işıkhan, sosyal devlet ve güçlü millet anlayışıyla Mardin’de de sosyal güvenlik reformlarını başarıyla hayata geçirdiklerini belirtti. Ayrıca, spor alanında Mardinspor’a destek vereceğini ve Mardin Şehir Stadyumu’nun en kısa sürede temellerinin atılması için çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Mardin 7. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi’nde başkanlık görevine Esra Ayanoğlu Özdaş seçildi.

Related Posts

CHP’li Belediyenin programına AKP’nin davet edilmemesi Vali’ye dert oldu!

“Türkiye’nin ilk türbanlı Valisi” olarak bilinen Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, CHP yönetimindeki Afyonkarahisar Belediyesi’nin Patiköy Mama Üretim Tesisi’nin açılış töreninde ilginç bir talepte bulundu. Yiğitbaşı, “AK Parti İl Başkanlığımızı da bu tip programlara davet edelim” dedi.

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait 2 savaş uçağı düşürüldü

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait 2 savaş uçağı düşürüldü

Putin ile Netanyahu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İsrail Başbakanı Netanyahu görüştü

Kazada yaralanan otobüs şoförü 55 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Bursa’da istinat duvarını aşıp, 10 metreden park halindeki otomobilin üstüne düşen özel halk otobüsünün sürücüsü, 55 gün sonra yaşamını yitirdi.

Pakistan’da askeri araca bombalı saldırı: 7 ölü

Hindistan ve Pakistan arasında tansiyon her geçen gün artıyor. Pakistan ordusu, İran ve Afganistan’a komşu olan Belucistan eyaletinde bir askeri araca bombalı saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırıda 7 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı …

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü imha edildi

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü Kardinaller Genel Kurulu’nda imha edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir