Şamil Tayyar’dan Bakan Ersoy’a: AK Parti için artık taşınması ağır bir yük

Şamil Tayyar’ın Görüşleri: Grand Kartal Otel Yangını ve Sorumluları

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın olayı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Kısa ve net olacak olursak, Artık Turizm Bakanı AK Parti için büyük bir sorumluluk taşımaktadır” dedi.

78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı 21 Ocak’taki yangın faciasıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye personeli İrfan Acar, otel sahibi Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve diğer çalışanlar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Aynı zamanda iş güvenliği uzmanı E.K. ve otelin mimarı Ali B. ise serbest bırakıldı.

Yangınla ilgili yapılan ilk incelemede, tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğu belirlendi. Yangının başlangıç noktasının restorandaki mutfak olduğu tespit edilirken, yangın merdiveninin dumanı üst katlara taşıdığı görüldü. Ölenlerin çoğunluğunun karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği belirlendi.

Yangın sonrasında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi’nde olduğunu açıklamıştı. Fakat Bolu İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu belirterek Bakan’a karşı çıktı. Otel sahibi Halit Ergül ise Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini, yangın önlemleriyle ilgili herhangi bir eksiklik olmadığını savundu.

Şamil Tayyar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Turizm Bakanı’nı eleştirdiği ve yaşanan felakette gerçekleri örtbas ettiğini iddia ettiği görüldü. Tayyar, “Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadelerine yer verdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Suriye’nin devlet arması değişti: Kartal ve 14 tüyü ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan bir kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

Denizden çıkan servet başlarını yaktı: 80’lik çift yargılanıyor

Fransa’nın batı kıyılarında 18’inci yüzyıldan kalma tarihi bir geminin enkazından çıkarılan altın külçelerin yasa dışı satışıyla ilgili olarak 80 yaşındaki roman yazarı Gay Courter ve 82 yaşındaki eşi Philip Courter mahkemeye çıkacak.

Netanyahu’nun oğlu Avner korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi.

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

72 saatlik yangından geriye yürek yakan görüntüler kaldı

İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde meydana gelen ve ekiplerce üç günlük müdahalenin ardından söndürülen yangından geriye siyah bir örtü kaldı.

İran’dan saldırılara tepki: Nükleer sanayi bombalamayla yok edilemez

İran devlet televizyonuna konuşan İslami, gündeme dair soruları yanıtladı. İslami, “Nükleer sanayi, bombardımanla yok edilebilecek bir şey değildir. Yerli ve milli bir sanayidir. İlerlemesi ise kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edecektir” dedi …