ABD’li senatörden “konuşma” rekoru! Tam 25 saat kürsüde kaldı

ABD Senatosu Genel Kurulunda yerel saatle pazartesi 19.00’da başladığı konuşmasını 25 saat 4 dakika sonra tamamlayan Demokrat Senatör Booker, ülkede gündem oldu.

ABD medyasının da canlı yayınladığı konuşmasında uzun uzun Trump yönetiminin bütçe kesintilerini, federal yönetimdeki işten çıkarmaları, Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) yönetimindeki bütçe daraltma operasyonlarını eleştiren Booker, bir rekora imza attı.

Konuşmasının başında, “Fiziksel olarak gücüm yettiği sürece Birleşik Devletler Senatosunun normal işlerini aksatmak niyetiyle ayağa kalkıyorum. Bu gece ayağa kalkıyorum çünkü ülkemizin bir kriz içinde olduğuna inanıyorum.” diyen Booker, gece boyunca sürdürdüğü konuşmasına salı akşam saatlerine kadar devam etti.

Booker, Sosyal Güvenlik, Medicaid ve göçmenlik de dahil olmak üzere ülke gündemindeki temel konuların tamamına temas eden açıklamalar yaptı.

Herhangi bir yasa çalışmasını engellemediği veya bir yasağı ihlal etmediği için konuşmasının önünde herhangi bir engel bulunmayan Booker, Senato Genel Kurulu ara vermeyip dağılmasın diye kürsüden hiç ayrılmadı.

25 saat 4 dakika süren konuşması “Senato tarihinin en uzun konuşması” olarak kayıtlara geçerken, Booker, amacının Trump’ın “yanlış politikalarına” dikkati çekmek olduğunu belirtti.

ABD Senatosunda bugüne kadarki en uzun konuşma, 2003 yılında ölen Senatör Strom Thurmond’un, 1957 yılında Medeni Haklar Yasasına karşı çıkmak için 24 saat 18 dakikalık konuşması olarak kayıtlara geçmişti.

Related Posts

Irak kuzeyinde petrol sahasına bir saldırı daha

Irak’ın kuzeyinde bir petrol sahasına daha saldırı düzenlendi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Duhok ilinin kuzeyinde yer alan Sersenk Petrol Sahası’nda meydana gelen patlamanın, insansız hava aracı (İHA …

Bitlis merkezli 6 ilde suç örgütü operasyonu: 4 tutuklama

Bitlis merkezli 6 ilde polisin suç örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Firari 1 kişinin ise yakalanması için çalışma yürütülüyor.

İsrail Pezeşkiyan’ı öldürmeye çalışmış

İsrail ve İran arasında 12 gün süren savaş esnasında çok sayıda üst düzey İranlı komutan ve yetkili İsrail ordusunun hedefi olurken, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın da İsrail saldırısından kılpayı kurtulduğu ortaya çıktı.

Bölgede ana aktör Türkiye: Türkiye’nin tezlerini savunuyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Tom Barrack’ın Ortadoğu’da yürüttüğü temaslar, bölgede yeni bir denge arayışının habercisi olarak değerlendiriliyor. Güvenlik kaynakları, Washington’ın, Suriye başta olmak üzere tüm bölgeyi yeniden şekillendirecek adımlarda Türkiye’nin bölgede “ana aktör, söz sahibi” pozisyonuna vurgu yaptığını ifade etti. Güvenlik kaynakları, ABD’nin bu denklemde Türkiye’yi yalnızca bir sınır komşusu değil, aynı zamanda yapıcı bir bölgesel güç olarak konumlandırmak istediğini belirtiyor.

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek