Netanyahu karar rağmen gitmişti… Macaristan’dan UCM’den çekilme kararı

Macaristan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Gergely Gulyas, Macaristan’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden çekilme kararı aldığını açıkladı. 

Kararın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dört günlük bir ziyaret çerçevesinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gelmesinin ardından açıklanması dikkat çekti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Gazze’de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle geçtiğimiz yıl kasım ayında Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

 UCM’DEN MACARİSTAN’A KINAMA

Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu, Macaristan’daki havalimanında Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky tarafından karşılandı.

Netanyahu’nun Macaristan ziyareti, uluslararası alanda İsrailli lidere en fazla destek veren liderler arasında yer alan Macaristan Başbakanı Orban’ın Netanyahu’nun UCM kararına rağmen tutuklanmayacağı konusunda güvence vermesinin ardından gerçekleşti.

Lahey merkezli uluslararası mahkeme, Macaristan’ın mahkeme kararına saygı göstermemesini kınadı. Mahkeme Sözcüsü Fadi El Abdallah, taraf ülkelerin mahkemenin kararlarını uygulama yükümlülüğü bulunduğunu söyledi.

Related Posts

Yılın ilk hasadı başladı, tarladaki mahsul çiftçinin yüzünü güldürdü

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Avrupa ülkesi sıcaklar ile boğuşuyor: Turuncu alarm verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Tokat’ta silahlı ve bıçaklı kavgada 2 yaralı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı.

ABD, İsrail ile Suriye güvenlik anlaşması için çalışıyor

Donald Trump yönetimi, İsrail ile Suriye arasında olası bir güvenlik anlaşması sağlamak için “yumuşak ön görüşmelere” başladı. Axios’a konuşan ABD’li ve İsrailli yetkililer, görüşmelerin temel amacının normalleşme değil, gerilimi düşürmek ve sınır …

ABD ile Kanada, ticaret müzakerelerine yeniden başlıyor

Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, Kanada’nın ABD’li teknoloji şirketlerini etkileyen Dijital Hizmet Vergisi’ni durdurmasının ardından Washington’un Ottawa yönetimi ile ticaret müzakerelerine “derhal” yeniden başlayacağını bildirdi.

Fidan’dan Eurofighter açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşıyla Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından İran-İsrail mutabakatının sürmesi ve Gazze’de ateşkesin sağlanmasının Türkiye’nin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Fidan, İngiltere ile ekonomi, savunma ve dış politika alanlarında güçlü işbirliğine dikkat çekti.