Güney Kore’de devlet başkanlığına vekâlet eden Han Duck-soo azledildi!

Güney Kore’de Başbakan Han Duck-soo Azledildi

Güney Kore Ulusal Meclisi, bugün yapılan oylamada devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-soo’nun görevden alınmasına karar verdi. 300 sandalyeli mecliste, 192 milletvekili azli yönünde oy kullandı.

Devlet Başkanı Yoon’un Anayasa Mahkemesi’ndeki azil davasının ilk ön duruşmasıyla birlikte, Güney Kore siyasi arenası hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

Güney Kore’de ana muhalefetteki Demokratik Parti, Han’ın görevden alınması için harekete geçmiş ve Meclis’e önerge sunmuştu. Bu adım, Han’ın yargıç atamalarını erteleyeceği yönündeki açıklamasının ardından gelmişti.

Öte yandan, devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yoon Suk Yeol’un azil davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Duruşma kapsamında, Yoon ve Meclis temsilcileri, tanıklar ve kanıtlar üzerine görüş alışverişinde bulundular.

Güney Kore siyasetinde yaşanan bu gelişmeler, ülkede geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda merakla takip ediliyor.

Related Posts

CHP’li Belediyenin programına AKP’nin davet edilmemesi Vali’ye dert oldu!

“Türkiye’nin ilk türbanlı Valisi” olarak bilinen Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, CHP yönetimindeki Afyonkarahisar Belediyesi’nin Patiköy Mama Üretim Tesisi’nin açılış töreninde ilginç bir talepte bulundu. Yiğitbaşı, “AK Parti İl Başkanlığımızı da bu tip programlara davet edelim” dedi.

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait 2 savaş uçağı düşürüldü

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait 2 savaş uçağı düşürüldü

Putin ile Netanyahu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İsrail Başbakanı Netanyahu görüştü

Kazada yaralanan otobüs şoförü 55 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Bursa’da istinat duvarını aşıp, 10 metreden park halindeki otomobilin üstüne düşen özel halk otobüsünün sürücüsü, 55 gün sonra yaşamını yitirdi.

Pakistan’da askeri araca bombalı saldırı: 7 ölü

Hindistan ve Pakistan arasında tansiyon her geçen gün artıyor. Pakistan ordusu, İran ve Afganistan’a komşu olan Belucistan eyaletinde bir askeri araca bombalı saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırıda 7 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı …

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü imha edildi

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü Kardinaller Genel Kurulu’nda imha edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir