IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

IMF ve Dünya Bankası, Avrupa Bölgesi Ekonomileri Hakkında Bilgilendirme Yaptı

IMF ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantıları kapsamında, Avrupa bölgesi ekonomilerine dair önemli açıklamalar yapıldı. Toplantıda Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerine ilişkin konuşan Kammer, “Büyüme performansında gördüğümüz olumlu trendler, 2024’ün ikinci yarısında güçlü bir ivmenin devam edeceğini gösteriyor. Bu durum büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edilmesine neden oldu. Tarifeler ve belirsizliklerin etkisini aza indirmek adına önemli bir adım.” açıklamasında bulundu.

Alfred Kammer, Türk hükümetinin enflasyonla mücadele programının ilerlediğini vurgulayarak, ekonomi ekibinin dezenflasyon programını başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirtti.

Kammer, dezenflasyon sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, daha sıkı bir maliye politikası uygulanması gerektiğini ifade etti. Bu adımın ekonominin uzun süreli kırılganlığını azaltacağını ve öngörülemez risklerle başa çıkmayı kolaylaştıracağını dile getirdi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE BÜYÜME TAHMİNLERİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na göre, Türkiye ekonomisinin bu yılki büyüme tahmini hafifçe yukarı yönlü revize edilirken, gelecek yıl için tahmin sabit kalmıştı.

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2025 yılında yüzde 2,7 büyümesinin ardından 2026’da yüzde 3,2’ye hızlanmasının beklendiği belirtilmişti.

IMF’nin ocak ayında yayımladığı tahminlere göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 büyüme göstermesi bekleniyordu. Gelecek yıl için ise büyüme tahmini yüzde 3,2 olarak öngörülmüştü.

Related Posts

Trump: Çin’den önemli bir adım gelmezse tarifeleri düşürmeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’den “önemli bir şey” alınmadığı sürece gümrük tarifelerinin düşürülmeyeceğini açıkladı. Piyasalarda tarifelere uyum sürecinin başladığını belirten Trump, yeni bir vergi ertelemesinin de gündemde olmadığını vurguladı.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine soğuk duş! Korkunun bile ticaretini yapıyoruz

İstanbul’da 23 Nisan çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların farklı şehirlere yönelmesi, bu bölgelerde konut ve kira fiyatlarında ani artışlara yol açtı. Ticaret Bakanlığı ve emlak sektörü temsilcileri, yaşanan fiyat artışlarını “fırsatçılık” olarak nitelendirerek ciddi uyarılarda bulundu.

Tüketicinin ekonomiye güveni nisan ayında sert düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında 85,9 iken Nisan ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 83,9 oldu.

Asya Borsalarında Karışık Seyir ve Ticaret Anlaşması Endişeleri

Asya borsalarında karışık bir seyir izlenirken, bölgede tarife müzakerelerine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerinin …

Artvin’de Arıcılık Don Dalgasından Etkilendi

Nisan’daki soğuk hava, Artvin’de arıcılığa ciddi zarar verdi ve bal üretimini etkiledi.

Hazine alacakları 30 milyar liraya yaklaştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, mart sonu itibarıyla Hazine alacakları 29,8 milyar lirayı buldu. Alacakların 10,6 milyar lirası mahalli idarelerden kaynaklanırken, yılın ilk çeyreğinde 1,2 milyar liralık tahsilat yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir