Sivilceye karşı aşı yolda

Sivilceye Karşı Aşı Geliştiriliyor: Fransız İlaç Şirketinden Çığır Açan Buluş

Bir Fransız ilaç firması, sivilceye karşı aşı geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. MRNA teknolojisi kullanılarak üretilen aşıda, hücrelere genetik talimatlar taşıyan bir molekül kullanılıyor. Bu sayede vücut, sivilceye neden olan bakterilerin ürettiği proteinlere karşı bağışıklık tepkisi gösteriyor ve savunma sistemi güçleniyor.

2027’ye Kadar Sürecek Denemeler

Aşının deneme aşaması henüz çok erken safhada olup, 2024 Nisan’ında başlayan denemelerin 2027’ye kadar sürmesi planlanıyor. Eğer denemeler başarılı olursa, bu aşı sivilce tedavisinde devrim yaratacak ilk ürün olacak.

Çığır Açan Buluş

Fransız ilaç firmasının çalışanları, bu aşının sivilce tedavisinde çığır açıcı bir adım olduğunu belirtiyor. Halihazırdaki yöntemlere kıyasla daha etkili ve yan etkileri daha az bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Sivilce Tedavisi ve Sorunu

Sivilce tedavisinde genellikle doğum kontrol hapları veya antibiyotikler kullanılmaktadır. Ancak retinoid kremler veya jellerin cilt kuruluğu, tahriş ve psikolojik rahatsızlıklara yol açabileceği biliniyor. Aşının etkisi ve kullanım sıklığı hakkında henüz net bilgi bulunmamaktadır. Sivilce sorunu genellikle 11 ile 30 yaş arasındaki bireylerin %95’ini etkilemektedir.

Related Posts

Erkeklerde ‘sessiz hastalık’: Gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de yaklaşık 2 milyon erkek, kemikleri zayıf ve kırılgan hale getiren “sessiz hastalık” olarak bilinen osteoporozdan muzdarip.

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.