Rektörden engelli öğrenciye tepki çeken yanıt

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Engelli Öğrenci Tartışmasına Yol Açtı

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen soru-cevap etkinliğinde, Rektör Nuh Zafer Cantürk, öğrencilerle bir araya geldi. Ancak etkinlik, Rektör Cantürk’ün özellikle engelli bir öğrenciye verdiği tepkiyle büyük tartışma yarattı.

ENGELLİ ÖĞRENCİNİN ŞİKAYETİ VE CANTÜRK’ÜN YANITI

Etkinlikte söz alan engelli bir öğrenci, fakültesinin üst katlarına erişim sağlayamadığını ve engelli tuvaletinin olmadığını belirtti. Öğrenci, üniversitenin Marmara KAF etkinliğinde kendisini “erişilebilir” olarak tanıtmasına karşı çıkarak, şu soruyu sordu:

“Bizim fakültede 2 engelli tuvaleti olmasına rağmen engelli tuvaleti yok. Normal tuvaletlere bile erişimimiz yokken, Marmara KAF’ta nasıl erişilebilir bir üniversite olduğumuzu savunabiliyoruz?”

REKTÖR CANTÜRK’ÜN ŞAŞKINLIK YARATAN YANITI

Bu soruya karşılık, Rektör Cantürk’ün yanıtı şaşkınlık yarattı. Cantürk, çözümün üniversite yönetimi tarafından değil, öğrenciler tarafından bulunması gerektiğini ima ederek şu şekilde konuştu:

“Eğer destek verirseniz, çocuklar… Nasıl destek vereceğinizin metodolojisini benim söylememe gerek yok. Kendi gayretlerinizle bağışlar vs. artırılırsa biz de erişilebilirliği artırabiliriz.”

Bu yanıt, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrencilerin, üniversitenin altyapı sorunlarını çözmek için bağış toplaması gerektiği fikrinin yanlış olduğu ve bu tür sorunların üniversite yönetiminin sorumluluğunda olduğu vurgulandı.

CANTÜRK’TEN “ŞIK OLMAZ” YANITI

Engelli öğrenci, üniversiteye iki yıl boyunca dilekçe verdiğini ancak hiçbir geri dönüş alamadığını belirtti. Öğrenci, “Bugüne kadar kimse gelip ‘Neye ihtiyacın var?’ demedi” diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi. Bu açıklamanın ardından Cantürk, öğrencinin sorusuna şu şekilde tepki gösterdi:

“Senin böyle bir programda bana bu soruları sorman şık mı? Şıksa eğer, arkadaşların seni alkışlasın.”

TEPKİLER ARTIYOR

Rektör Cantürk’ün, engelli öğrencilere yönelik yaptığı bu açıklamalar, üniversite öğrencileri ve toplum tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Birçok kişi, üniversitenin altyapı sorunlarını çözmek için bağış toplamanın ve öğrencilerin taleplerine bu şekilde yaklaşılmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Related Posts

ABD ile Çin arasında müzakereler başları: İsviçre’de kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergileri ile başlayan ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginliğinde beklenen gün geldi. Resmi Çin basınında yer alan haberlere göre ABD ve Çin arasındaki karşılıklı ticaret müzakereleri ABD Hazine Bakanı Scott …

Arkadaşının evini bulmaya çalışan Prens Harry 3 kez yanlış kapıyı çaldı

Prens Harry, arkadaşının evini bulmak için 3 kez yanlış kapı zili çaldı. O görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

İmamoğlu’ndan yeni açıklama: Sesimizden korkuyorlar

Erişim engeli getirilen X hesabı üzerinden, uluslararası kamuoyuna yönelik paylaşımlar yapan CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bu hesaptan yeni bir paylaşımda bulundu.

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Canlı yayında yere yığıldı! Cümlesini tamamlayamadan fenalaştı

Amerikalı siyaset analizcisi Camryn Kinsey, “Fox News at Night” adlı programda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kinsey cümlesini tamamlayamadan bilincini kaybederek bayıldı

Özel’e isim vermeden ‘geçmiş olsun’ diyen Bahçeli’ye MHP’li isimden övgü

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘bir siyasi kurumun yöneticisi’ olarak tanımlamasını MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden övdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir