ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

İki Çin vatandaşı, ABD’deki bir laboratuvardan ‘tehlikeli biyolojik patojen’ kaçırmakla suçlanıyor

İki Çin vatandaşı, ABD’deki bir laboratuvardan ‘tehlikeli biyolojik patojen’ kaçırmakla suçlanıyor

Elon Musk, Trump’a ateş püskürdü: İğrenç bir rezalet

Elon Musk, Trump yönetiminin vergi ve harcama planına sert tepki gösterdi. Sosyal medyada “iğrenç bir rezalet” ifadesini kullanan Musk, yasa tasarısının ABD’yi borç batağına sürükleyeceğini savundu.

5. dalga operasyonlarında yeni gelişme: 5 belediye başkanı tutuklandı!

CHP’li belediyelere yönelik son operasyonda gözaltına alınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, CHP Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da aralarında bulunduğu 22 isim tutuklandı.

Yeni evlilere indirimli Umre

2025 yılı, Cumhurbaşkanlığı tarafından “Aile Yılı” ilan edildi, ailelere indirimli otobüs, tren ve uçak bileti gibi kampanyalar başlatıldı.

Almanya’da 3 tane bulundu, şehir tarihinin en büyük tahliye operasyonu başladı

Köln’ün Deutz semtinde II. Dünya Savaşı’ndan kalma üç adet patlamamış bomba tespit edildi. Yetkililer, şehir tarihinin en büyük tahliye operasyonunun başlatılacağını duyurdu. Tahliye ve güvenlik önlemleri, 4 Haziran Çarşamba başlayacak.

Fransa’da 17 yaşındaki gence ateş eden polis cinayet suçundan yargılanacak

Ulusal basındaki haberlere göre, Nanterre Mahkemesi, Haziran 2023’te polis kurşunuyla hayatını kaybeden Merzouk’un dosyasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, ateş eden ve Merzouk’un ölümüne neden olan polis Florian M, “cinayet” suçlamasıyla …