AB’den Rusya ve Belarus gübresine ek vergi hazırlığı

AB’nin Rusya ve Belarus’a Bağımlılığı Azaltma Planı

Avrupa Birliği Komisyonu, Rusya ve Belarus’a olan bağımlılığı azaltmak için önemli adımlar atıyor. Bu adımlar arasında bu ülkelerden yapılan ithalatı azaltmak, yerli gübre üretimini teşvik etmek ve gıda güvenliğini artırmak yer alıyor.

Yapılan düzenleme ile AB, Rusya ve Belarus’tan ithal edilen bazı tarım ürünlerine ve azot bazlı gübrelere ek gümrük vergisi getirme kararı aldı. Tarım ürünlerine yüzde 50, gübrelere ise ton başına 40-45 avrodan başlayarak kademeli olarak artacak şekilde ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Bu düzenleme ile AB’deki gübre fiyatlarında hızlı bir artış yaşanması durumunda tarifeler geçici olarak askıya alınabilecek. Ancak düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için AB üyesi ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu’nun onayı gerekiyor.

Geçen yıl alınan kararla birlikte AB ülkeleri, Rusya ve Belarus’tan ithal edilen tahıl, yağlı tohum ve türev ürünlere yüksek gümrük vergisi uygulama yoluna gitmişti. Yeni düzenleme teklifiyle bu adımlar genişletilerek bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

Related Posts

Avrupa’da işgücü piyasasına yönelik açıklama: Göç güzellemesi dikkat çekti!

ECB Başkanı Christine Lagarde, Avrupa işgücü piyasasının küresel olumlu rüzgarlar ve yerel dinamiklerin yardımıyla son dönemdeki şokları beklenmedik şekilde iyi atlattığını açıklarken göçe yönelik sözleri dikkat çekti.

Fed faiz indirim ihtimali güçlendi: Küresel piyasalarda yoğun hafta başlıyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim sürecine yönelik iyimserliklerin risk iştahını yükseltmesine karşın faiz indirim patikasına yönelik belirsizliklerin etkisiyle geçen hafta karışık bir seyir öne çıkarken gelecek hafta gözler yoğun veri gündemine çevrildi.

Merkez Bankası rezervleri 176 milyar 510 milyon dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezerv istatistiklerini açıkladı. Merkez Bankası’nın toplam brüt rezervi 15 Ağustos haftasında 2,14 milyar dolar artarak 176,51 milyar dolar oldu.

Türkiye’de otomobil dengesi değişiyor: Elektrikli araçlarda çarpıcı yükseliş

Türkiye’de trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, temmuz sonu itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre, yaklaşık yüzde 120,6 artarak 289 bin 457’ye yükseldi.

Diyarbakır’da Depo Yangını

Yenişehir’de çıkan yangında 30 ton kauçuk ve 14 varil zemin yapıştırıcısı yandı, konteyner hasar gördü.

Türk denizlerinde yapay zeka devrimi başlıyor: Savunmanın gücüne güç katacak

Türk savunma sanayisinde yazılım tabanlı çözümler geliştiren HAVELSAN, yapay zeka destekli sistemlerin hibrit harekat ortamlarındaki entegrasyonu için çalışmalar yürütüyor. Türk savunma sanayisi bünyesinde modern deniz harekatının karmaşık …