Almanya’da göç yarıya düştü

Almanya’ya Ukrayna’dan Göç Edenlerin Sayısı Yüzde 30 Azaldı

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) Araştırma Merkezi, göç raporunu yayımladı. Dr. Susanne Worbs’un verilerine göre, 2023 yılında Ukrayna’dan Almanya’ya sadece 276 bin kişi göç etti. Bu rakam, geçtiğimiz yıla göre yüzde 30’lık bir azalmaya işaret ediyor ve Ukrayna hala en çok göçmen gönderen ülke konumunda.

Nüfusun Yüzde 29.7’si Göçmen Kökenli

BAMF raporuna göre, Almanya’da 2023 itibarıyla 24.9 milyon kişinin en az bir ebeveyni veya kendisi yabancı kökenli. Bu rakam, toplam nüfusun yüzde 29.7’sine denk geliyor ve önceki yıla göre yüzde 2.4 artış gösteriyor. Göçmen kökenlilerin yarısından fazlası Alman vatandaşı olsa da üçte ikisi doğrudan Almanya’ya göç edenlerden oluşuyor.

2023’te gerçekleşen göç hareketlerinin yüzde 63.4’ü Avrupa Birliği ülkeleri arasında yaşandı. En fazla göçmen gönderen ülkeler arasında yüzde 13 ile Ukrayna, yüzde 9.8 ile Romanya ve yüzde 6.5 ile Türkiye dikkat çekiyor. Almanya’dan ayrılanların çoğu da Avrupa ülkelerine gitmeyi tercih ediyor, özellikle Romanya, Ukrayna, Polonya ve Bulgaristan bu listede öne çıkıyor.

Sığınma Başvuruları Yüzde 51 Arttı

2023 yılında Almanya’ya 329 bin 120 ilk sığınma başvurusu yapıldı ve bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 51.1 artış gösterdi. Başvurular arasında yüzde 31.2 ile Suriye, yüzde 18.6 ile Türkiye ve yüzde 15.6 ile Afganistan ön sıralarda yer alıyor. Ancak 2024 yılında sığınma başvurularında yaklaşık 100 bin kişilik bir düşüş yaşandı.

AB dışından gelen 72 bin 400 kişiye 2023 yılında çalışma izni verildi, bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 0.9 azaldı. Öte yandan eğitim amaçlı Almanya’ya gelen öğrenci sayısında yüzde 2.7’lik bir azalma yaşandı ve 40 binden fazla öğrenci oldu.

Almanya’daki göç hareketleri, ekonomik ve sosyal açıdan önemli olurken, rapor göç politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini belirtiyor. Çalışma izinleri ve eğitim göçünün azalması, nitelikli işgücü eksikliğinin giderilmesi için daha kapsamlı politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Suriye’nin devlet arması değişti: Kartal ve 14 tüyü ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan bir kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

Denizden çıkan servet başlarını yaktı: 80’lik çift yargılanıyor

Fransa’nın batı kıyılarında 18’inci yüzyıldan kalma tarihi bir geminin enkazından çıkarılan altın külçelerin yasa dışı satışıyla ilgili olarak 80 yaşındaki roman yazarı Gay Courter ve 82 yaşındaki eşi Philip Courter mahkemeye çıkacak.

Netanyahu’nun oğlu Avner korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi.

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

72 saatlik yangından geriye yürek yakan görüntüler kaldı

İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde meydana gelen ve ekiplerce üç günlük müdahalenin ardından söndürülen yangından geriye siyah bir örtü kaldı.

İran’dan saldırılara tepki: Nükleer sanayi bombalamayla yok edilemez

İran devlet televizyonuna konuşan İslami, gündeme dair soruları yanıtladı. İslami, “Nükleer sanayi, bombardımanla yok edilebilecek bir şey değildir. Yerli ve milli bir sanayidir. İlerlemesi ise kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edecektir” dedi …