Altın fiyatları uçtu tehdit arttı! Tuzağa düşenin parası buhar oluyor

Sahte Altınlarla Mücadele Devam Ediyor: Sektör Uzmanlarından Püf Noktaları

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesi, sahtecilik vakalarında artışa neden oldu. Gerçeğinden ayırt edilmesi zor olan sahte altınlar, çeşitli yollarla piyasaya sürülerek vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Bu durum karşısında sektör uzmanları, sahte altın tuzağından kaçınmanın püf noktalarını açıklıyor.

Altın fiyatlarındaki tarihi yükseliş, kuyumcu dükkanlarında uzun kuyruklara neden olurken, düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte fırsatçılar da ortaya çıktı. Gerçek altın ile ayırt edilmesi güç sahte altınlar, halkı hedef alarak piyasaya sürülüyor.

Dolandırıcıların Hedefi Altın Talebi

Altına olan yoğun talep, dolandırıcıları cezbetmeye devam ediyor. Özellikle internetten veya güvensiz kaynaklardan yapılan altın alımlarında dolandırma riski artıyor. Düşük kaliteli ya da tamamen sahte altınlarla piyasaya giren fırsatçılar, haksız kazanç elde etmeyi hedefliyor.

TESK Başkanı Uyarıyor: Güvenilir Altın İçin Doğru Adres Kuyumcular

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte altın tehlikesine karşı vatandaşları uyarmayı sürdürüyor. Palandöken, altın talebinin artmasının sahtecilik riskini de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Güvenilir altın, kuyumcu esnafından alınır” şeklinde konuştu.

Belge Kontrolü Şart!

Nisan ayı itibarıyla düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altına olan talebin arttığını vurgulayan Palandöken, vatandaşlara şu uyarıları yaptı: “İnternetten veya bilinmeyen kaynaklardan alınan altınlar, ciddi riskler barındırıyor. Sahte veya düşük ayarlı ürünler, hem tüketicileri hem de esnafı mağdur edebilir. Alışveriş yaparken tanıdık ve güvenilir kuyumcuları tercih edin. Ürünün gramajını, sertifikasını ve belgesini kontrol ederek sahteciliğin önüne geçin.”

Related Posts

Tüketicinin ekonomiye güveni nisan ayında sert düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında 85,9 iken Nisan ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 83,9 oldu.

Asya Borsalarında Karışık Seyir ve Ticaret Anlaşması Endişeleri

Asya borsalarında karışık bir seyir izlenirken, bölgede tarife müzakerelerine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerinin …

Artvin’de Arıcılık Don Dalgasından Etkilendi

Nisan’daki soğuk hava, Artvin’de arıcılığa ciddi zarar verdi ve bal üretimini etkiledi.

Hazine alacakları 30 milyar liraya yaklaştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, mart sonu itibarıyla Hazine alacakları 29,8 milyar lirayı buldu. Alacakların 10,6 milyar lirası mahalli idarelerden kaynaklanırken, yılın ilk çeyreğinde 1,2 milyar liralık tahsilat yapıldı.

Altın fiyatlarında ulaşılan son rakam çok konuşulacak

Çin – ABD ticaret savaşı tüm dünyayı adeta kasıp kavururken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Fed Başkanı Jerome Powell’ı görevden almaya yönelik tehditleriyle artan endişelerle yatırımcılar güvenli liman altına yöneliyor. Dün itibariyle gram altın 4 bin 203 liraya ulaşırken bu sabah itibariyle çeyrek altın 7.103,00 liraya yükseldi.

Niğde’de Patates Ekim Alanları Düşüyor

Niğde’nin Altunhisar ilçesinde turfanda patates ekim alanları 19 bin dekardan 13 bin dekara düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir