Bakan Fidan: Suriye’nin istikrarı ve gelişimiyle bölgesel istikrar ve güvenlik sağlanacak

Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan Arasındaki İş Birliklerine Dair Toplantı Gerçekleştirildi

DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, Suriye’nin istikrarı ve gelişiminin bölgesel istikrar ve güvenliği sağlayacağını belirtti. Lojistik, ulaştırma, ticaret ve enerji alanlarında yeni fırsatların geleceğini vurguladı.

Ankara’da düzenlenen ‘3’lü Mekanizma Toplantısı’na katılan Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan Dışişleri, Ticaret, Ekonomi ve Ulaştırma bakanları, bölgesel iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Azerbaycan ve Özbekistan bakanları toplantıda yer aldı.

Fidan: Bölgesel İstikrar ve Güvenlik Ön Planda

Bakan Fidan, toplantının açılış konuşmasında, bölgesel ekonomik iş birliklerine vurgu yaparak, bölge ülkeleri arasındaki kardeşlik hukukunu güçlendirecek projeler üzerine çalışacaklarını belirtti. Suriye’deki olumlu gelişmelerin bölgedeki fırsatları artıracağını da dile getirdi.

Ankara’daki toplantıda, Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan arasındaki iş birliklerinin daha da artırılması ve yeni projelerin ele alınması planlandı. Üç ülke arasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak refahın artırılması hedefleniyor.

Bolat: Kardeşlik ve Ekonomik İlişkiler Önemli

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan arasındaki ekonomik ilişkilerin son yıllarda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, kardeşlik bağlarının güçlenmesinin ekonomik refahı artıracağını söyledi.

Bolat, üç ülkenin ekonomik potansiyelinin dünya ve bölge ekonomisi için kritik olduğunu vurgulayarak, ticaret hacmi hedeflerine ulaşmak için kararlı olduklarını ifade etti.

Uraloğlu: Alternatif Ulaşım Yolları ve İş Birlikleri Önemli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deniz yolu taşımacılığının yoğun olduğu dönemlerde alternatif ulaşım yollarının önemli olduğunu belirterek, Orta Koridor’un bölge ülkeleri arasındaki iş birliklerini güçlendireceğini ifade etti.

Uraloğlu, multimodal taşımacılık ve diğer alanlarda iş birliklerinin artırılması gerektiğini belirterek, Orta Koridor ve Kalkınma Yolu Koridoru gibi projelerin önemine vurgu yaptı.

Related Posts

CHP’li Belediyenin programına AKP’nin davet edilmemesi Vali’ye dert oldu!

“Türkiye’nin ilk türbanlı Valisi” olarak bilinen Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, CHP yönetimindeki Afyonkarahisar Belediyesi’nin Patiköy Mama Üretim Tesisi’nin açılış töreninde ilginç bir talepte bulundu. Yiğitbaşı, “AK Parti İl Başkanlığımızı da bu tip programlara davet edelim” dedi.

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait 2 savaş uçağı düşürüldü

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait 2 savaş uçağı düşürüldü

Putin ile Netanyahu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İsrail Başbakanı Netanyahu görüştü

Kazada yaralanan otobüs şoförü 55 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Bursa’da istinat duvarını aşıp, 10 metreden park halindeki otomobilin üstüne düşen özel halk otobüsünün sürücüsü, 55 gün sonra yaşamını yitirdi.

Pakistan’da askeri araca bombalı saldırı: 7 ölü

Hindistan ve Pakistan arasında tansiyon her geçen gün artıyor. Pakistan ordusu, İran ve Afganistan’a komşu olan Belucistan eyaletinde bir askeri araca bombalı saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırıda 7 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı …

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü imha edildi

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü Kardinaller Genel Kurulu’nda imha edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir