Basit sandığınız omuz ağrısı akciğer kanseri belirtisi olabilir!

Akciğer kanseri ve Önemli Belirtileri

Akciğer kanseri, genellikle erken evrelerinde belirti vermeyen, ancak ilerledikçe tedavi olasılığı çok düşen bir kanser türüdür. Bu nedenle akciğer kanseri, birçok hastada ileri evrede teşhis edilerek tedavi şansını azaltır. Omuz ağrısının akciğer kanseri belirtisi olabileceği de bu kanserin vücudun üst kısımlarına ilerlediğinin bir gösteren erken belirtilerden biri olabilir.

Omuz Ağrısı: Akciğer Kanserine Dair Bir Uyarı

Akciğer kanseri, akciğerin üst kısmına yerleşmesi halinde, omuzda ağrı ve güçsüzlük gibi semptomlarla kendini gösterebilir. Kanserin geldiği bu evre, tümör sinirlerini ve kan damarlarını etkileyerek, kol ve omuzda iğne batması gibi hisse neden olabilir. Önemsenmeyen bir omuz ağrısı, akciğer kanserinin belirtisi olabileceği için ihmal edilmemesi önemlidir.

Akciğer Kanserinin Diğer Yaygın Belirtileri

Akciğer kanserinin belirtileri, kanserin evresine göre zaman içinde değişebilir ve hastaların genellikle en çok karşılaştığı belirtiler ise şunlardır:

  • 2-3 hafta süresince geçmeyen öksürük
  • Uzun süredir devam eden, giderek kötüleşen öksürük
  • Sıklıkla tekrarlayan göğüs enfeksiyonları
  • Kan tükürme
  • Öksürürken veya nefes alırken göğüs ağrısı
  • Sürekli nefes darlığı
  • Kalıcı yorgunluk ve enerji kaybı
  • İştahsızlık ve açıklanamayan kilo kaybı
  • Ateş

Ayrıca, akciğer kanseri, hormon salgılayarak vücuttaki en uzak noktayı bile etkileyerek farklı semptomların görülmesine neden olabilir. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi, akciğer kanseri de devam eden yorgunluk ve hızlı kilo kaybına neden olabilir.

En tehlikeli kanser türlerinden biri olan akciğer kanseri, erken evrelerde genellikle belirti vermez, ancak basit sanılıp önemsenmeyen omuz ağrısı akciğer kanseri belirtisi olabilir. Akciğer kanserinin diğer yaygın görülen belirtilerini de göz önünde bulundurarak, hastalığı erken evrede tespit edilebilme şansınız yüksektir. Bu belirtileri fark ettiğinizde, hiç vakit kaybetmeden bir sağlık uzmanına başvurmalısınız. Unutmayın; erken teşhis, akciğer kanserinin tedavi edilebilirliğini artırarak, yaşam kalitesini iyileştirebilir!

İlginizi çekebilir;

Related Posts

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

Doğru bakım yapılmayan dolgulu dişler tekrar çürüyor

Bayındır Beşiktaş Diş Kliniği Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Hale Akduman, kötü ağız hijyeni, düzenli diş kontrollerinin aksatılması ve şekerli ya da asitli gıdaların aşırı tüketimi gibi faktörlerin dolgu yapılan dişlerin zamanla tekrar çürümesine sebep olduğunu belirtti.

Karadenizin kızları kanseri karalahanayla iyileştirecek

Bilgi Üniversitesi’nden Ayşe Nilay Seyhan ve Dilay Fatoğlu, karalahanadan elde ettikleri özütle meme kanseri hücrelerinin canlılığını yüzde 50’ye kadar düşüren jel biyomalzeme geliştirdi.

Erkeklerde ‘sessiz hastalık’: Gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de yaklaşık 2 milyon erkek, kemikleri zayıf ve kırılgan hale getiren “sessiz hastalık” olarak bilinen osteoporozdan muzdarip.

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.