Bilim dünyası yanıtladı: Depremler, uçak kazalarını tetikliyor mu?

Japonya’daki Depremler ve Uçak Kazaları Arasında Bir Bağlantı Var mı?

Bilim insanları, son zamanlarda Japonya’da meydana gelen depremler ve uçak kazaları arasında potansiyel bir ilişki olup olmadığını inceledi ve yapılan araştırmalar sonucunda, bu iki olayın birbirinden bağımsız olduğu konusunda hemfikir oldu.

2024 yılının ilk günlerinde Japonya, büyük bir felaketle sarsıldı. 1 Ocak’ta Suzu şehrine yakın bir noktada meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem, tsunamiye neden olarak büyük bir yıkıma ve 241 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Ertesi gün ise Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda Japan Havayolları’na ait bir uçak, pistte başka bir uçağa çarpıp beş kişinin ölümüyle sonuçlanan bir kaza geçirdi.

Milliyet’in haberine göre, ardından depremler ve uçak kazaları arasında olası bir bağlantı tartışmaları başladı. Bazı teoriler, depremlerin ardından meydana gelen manyetik dalgalanmaların uçak kazalarını tetikleyebileceğini iddia etti. Ancak, bu iddialar bilim dünyasında geniş çapta tartışıldı ve uzmanlar, bu iki olay arasında doğrudan bir ilişki olmadığını belirtti.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Şerif Barış, Japonya’daki depremlerle uçak kazaları arasında bir bağlantı olup olmadığı konusunda verdiği bilimsel görüşte, her iki olayın da birbirinden bağımsız olduğunu ve elektromanyetik dalgaların uçak kazalarını tetiklediğine dair herhangi bir kanıt olmadığını belirtti. Barış, depremlerin doğal süreçler olduğunu ve uçak sistemlerini etkileyecek elektromanyetik dalgaların oluşmadığını vurguladı. Ayrıca, depremlerle uçak kazalarını ilişkilendiren teorilerin, genellikle depremlerin doğasını anlamayan kişiler tarafından ortaya atıldığını ve yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Prof. Barış, aslında depremlerin ve uçak kazalarının farklı dinamiklere sahip olaylar olduğunu ve bu iki olay arasında doğrudan bir nedensel ilişki kurmanın bilimsel olarak doğru olmadığını belirtti. Doğal afetlerin ve teknik arızaların karıştırılmasının, özellikle depremlerin doğasını bilmeyenler tarafından yapılan bir hata olduğunu vurguladı.

 

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump ve Putin’in dostluğu kısa sürdü: ABD’nin NATO planı! Ukrayna yeniden silahlandırılacak

ABD Başkanı Donald Trump, NATO müttefiklerine silah satışı yaparak bu silahların Ukrayna’ya ulaştırılmasını öngören bir plan üzerinde çalıştığını bildirdi. ABD basınında yer alan haberlerde, ismi açıklanmayan kaynaklar bu stratejinin NATO zirvesinde ele alındığını ve ABD ile Avrupa müttefikleri arasında görüşüldüğünü kaydetti.

Terör örgütü PKK dakikalar içinde silah bırakıyor

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin karşılıklı çağrılarıyla başlayan PKK’nın silah bırakması ve Meclis’te komisyon kurulması sürecinde son aşamalara gelindi. Bu sabah PKK’nın bir grup üyesinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde sembolik olarak silah bırakması bekleniyor.

Piknik dönüşü facia! Otomobil uçuruma yuvarlandı, 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Adana Pozantı’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

AKP’li Belediye Başkanı taziye evinde vatandaşı darp etti iddiası

Batman’ın Beşiri ilçesinde taziye evine giden İsmail Hakkı Kaya, arazi davası nedeniyle husumetli olduğu Beşiri belediye başkanı AKP’li Alparslan Karabulut tarafından sopa ile darp edildiğini iddia etti. Darp edilen Kaya, Karabulut ve beraberindekilerden şikayetçi oldu.

GKRY’nin bağımsız AP milletvekili olan YouTube yayıncısı, Ersin Tatar’la röportaj yaptı; ölüm tehditleri aldı!

GKRY’nin bağımsız AP milletvekili olan YouTube yayıncısı, Ersin Tatar’la röportaj yaptı; ölüm tehditleri aldı!