Bolu Baro Başkanı: Gözaltılar artabilir

Bolu Grand Kartal Otel Yangınına İlişkin Soruşturma Sürüyor

Bolu Barosu Başkanı Sinan Barut, Bolu Grand Kartal Otel yangın faciasıyla ilgili yapılan soruşturmaya dair açıklamalarda bulundu. Barut, yapılan incelemede restoran tarafında başlayan yangının ardından kusuru olan diğer şüphelilerin de gözaltına alınacağı yönünde bilgiler aldıklarını belirtti.

Soruşturma kapsamında 78 kişinin hayatını kaybettiği Bolu Kartalkaya’daki hotelde, otel sahibi Halit Ergül ve otel genel müdürü Emir Aras dahil 9 kişinin tutuklandığına dikkat çeken Barut, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve bilirkişi heyetinin otelde incelemelerini sürdürdüğünü vurguladı.

Barut, şüphelilerin taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme suçlamasıyla tutuklandığı bilgisini verirken, soruşturmanın her aşamasında hak kayıplarının olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Barut, “Tüm şüpheliler tutuklandı ve soruşturma devam ediyor. Önemli olan delillerin toplanması ve gerçeklerin ortaya çıkması” dedi.

Yangının restoran bölümünde başladığını belirten Barut, şüphelilerin ifadelerinden elde edilen bilgilere göre yangının nasıl başladığını anlattı. Delillerin ve bilirkişi raporunun sonucunu beklediklerini ifade eden Barut, şüphelilerin ifadelerinin yanı sıra otel içerisinden toplanan delillerin daha fazla önem taşıdığını belirtti.

Related Posts

Bölgede ana aktör Türkiye: Türkiye’nin tezlerini savunuyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Tom Barrack’ın Ortadoğu’da yürüttüğü temaslar, bölgede yeni bir denge arayışının habercisi olarak değerlendiriliyor. Güvenlik kaynakları, Washington’ın, Suriye başta olmak üzere tüm bölgeyi yeniden şekillendirecek adımlarda Türkiye’nin bölgede “ana aktör, söz sahibi” pozisyonuna vurgu yaptığını ifade etti. Güvenlik kaynakları, ABD’nin bu denklemde Türkiye’yi yalnızca bir sınır komşusu değil, aynı zamanda yapıcı bir bölgesel güç olarak konumlandırmak istediğini belirtiyor.

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump ve Putin’in dostluğu kısa sürdü: ABD’nin NATO planı! Ukrayna yeniden silahlandırılacak

ABD Başkanı Donald Trump, NATO müttefiklerine silah satışı yaparak bu silahların Ukrayna’ya ulaştırılmasını öngören bir plan üzerinde çalıştığını bildirdi. ABD basınında yer alan haberlerde, ismi açıklanmayan kaynaklar bu stratejinin NATO zirvesinde ele alındığını ve ABD ile Avrupa müttefikleri arasında görüşüldüğünü kaydetti.

Terör örgütü PKK dakikalar içinde silah bırakıyor

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin karşılıklı çağrılarıyla başlayan PKK’nın silah bırakması ve Meclis’te komisyon kurulması sürecinde son aşamalara gelindi. Bu sabah PKK’nın bir grup üyesinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde sembolik olarak silah bırakması bekleniyor.

Piknik dönüşü facia! Otomobil uçuruma yuvarlandı, 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Adana Pozantı’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 7 kişi yaralandı.