Canlı… Gözler grup toplantısına çevrildi! Özgür Özel ne açıklayacak?

Özgür Özel’den Başkan Erdoğan’a Yanıt: “Yarın Sana Bir Ahtapot Göstereceğim”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’dan Türkiye’ye ve yurt dışına uzanan ahtapotun kolları bir bir deşifre oluyor” açıklamalarına cevap verdi. Özel, “Ben yarın ona bir ahtapot göstereceğim. Savcının yöneltmediği suçlamayı ispatlanmış gibi söylüyor. Ben Erdoğan’ın bir tek gördüğü ahtapotu, yarın grup toplantımızı izleyen herkese göstereceğim inşallah. Ahtapot dediğin nasıl bir şey oluyormuş, görelim bakalım” şeklinde konuştu.

Özel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • İstanbul’da tarihi bir toplantıya ev sahipliği yaptık. 81 ülkeden 89 kardeş partimiz, Sosyalist Enternasyonal davetiyle İstanbul’daydı. Onları ağırladık.
  • Değerli yoldaşımız İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in başkanlığında dünyada yaşanan her şeyi ve buna karşı sosyal demokratların, sosyalistlerin neler yaptığını, neler yapabileceğini uzun uzun değerlendirdik.
  • Aşırı sağın, ırkçılığın yarattığı tehditleri, mülteci yaratan iç savaş kışkırtıcılıklarını, mülteci sorunuyla baş başa bırakılan Türkiye’nin bu meseleyi nasıl aşacağını, Filistin’i, Trump’ın Gazze üzerindeki hayallerini ve bu hayallerin esas sebeplerini, Rusya-Ukrayna savaşını, hepsini konuştuk.
  • Rusya’nın Ukrayna’daki işgalini ve elbette 19 Mart tarihinde girişilen ve büyük bir direnişle, büyük bir mücadeleyle, bir hafta süren Saraçhane eylemleriyle, milyonların milletin iradesine sahip çıkmasıyla, 81 ilde, bütün demokratların ayağa kalkmasıyla püskürttüğümüz, geleceğe yapılan darbeyi, geleceğimize yapılan darbeyi, Cumhurbaşkanı adayımıza, milletin takdiriyle bir sonraki dönem Cumhurbaşkanı olacağına inandığımız Ekrem İmamoğlu’na hep birlikte sahip çıktık.
  • Hem Ekrem İmamoğlu’na özgürlük dediler. İmamoğlu’nun afişlerini, İmamoğlu’nun resimlerini taşıdılar, paylaştılar dünyanın liderleri.
  • Hem de bundan sonrası için derhal serbest bırakılması, tutuksuz yargılanması ve İstanbul’un kendisine verdiği görevi yapması için özgürlüğünün ve göreve iadesinin takipçisi olacaklarını, beklentilerinin bu yönde olduğunu, bunun doğrusunun bu olduğunu, aksinin darbe olduğunu ifade ettiler.

Özel, bizi İstanbul’da yalnız bırakmayan, ilk günden beri sahip çıkan ve bundan sonra da sahip çıkacak olan tüm yoldaşlarına teşekkür ettiğini belirtti.

Related Posts

İmamoğlu için toplanan imza sayısı belli oldu: O eşiği aştı!

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için toplanan imza sayısı belli oldu.

Bakan Tunç’tan ‘infaz paketi’ açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak

Meclis Adalet Komisyonu’ndan geçen ‘infaz Paketi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yeni düzenlemeyle toplumumuzda oluşturulmaya çalışılan cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Suçlunun rehabilite edilmesi için de önemli adımlar atılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Hindistan’da şiddetli yağışlar nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın NDTV kanalının haberine göre, ülkede muson mevsimiyle başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan toprak kaymaları ve ani seller yaşamı olumsuz etkiliyor. Yetkililer, ülkenin kuzeydoğusundaki Assam, Arunaçal Pradeş, Meghalaya, Manipur ve …

26 yaşındaki genç doktor ölü bulundu

Muğla’da evinde ölü bulunan Asistan Doktor Anıl Canbaş’ın (26), yapılan otopside kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

ABD’nin İsrail Büyükelçisi’nden Filistin’i destekleyen Fransa’ya tepki: Fransız Rivierası’ndan bir toprak parçası ayırıp Filistin devletini kursunlar

Savaşın sona ermesinin Hamas’a bağlı olduğunu ileri süren Büyükelçi, Hamas’ın tüm esirleri serbest bırakması ve silahlarını teslim etmesi gerektiğini savundu

Sağanak altında torunu ile İstiklal Marşı’nı dinlediler

Adana’da bir dede ve torunun sağanak altında İstiklal Marşı dinlediği görüntüler viral oldu.