Gazzeliler sabah saatlerinde kuzeye geçebilecek

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri Yeniden Düzenlendi

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri sekteye uğradıktan sonra tekrar düzene girmeye başladı. Bu gelişme ile birlikte Gazze’de bulunan insanlar, anlaşmadan umdukları olumlu haberi aldılar.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin batısındaki sahil şeridinde bulunan er-Raşid Caddesi üzerinden yürüyerek Netzarim Koridoru’ndan kuzeye geçebileceklerini duyurdu.

Araçların yerel saatle 09.00’dan itibaren Selahaddin Caddesi üzerinden denetime tabi tutulduktan sonra Gazze Şeridi’nin kuzeyine ilerleyebileceğini belirten Adraee, araçlarda silah bulundurmanın yasak olduğunu vurguladı.

Adraee ayrıca, İsrail askerlerinden uzak durulması gerektiğini ve İsrail ordusunun tampon bölgeye doğru çekileceğini de ekledi.

İsrail ile Hamas Arasındaki Esir Takasında Kriz

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının ikinci turunda İsrailli esir Arbel Yehud’un serbest bırakılmaması krize yol açmıştı.

Esir takasının ikinci turunda Hamas’ın 4 İsrailli esiri teslim etmesine rağmen İsrail, Yehud’un serbest bırakılmaması nedeniyle Gazze’de anlaşmanın gerektirdiği gibi sakinlerin kuzeye geçişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

İsrailli esir Yehud’un cumartesi günü yapılacak üçüncü turdan önce serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

Katar, Gazze’de yaşanan krizin çözüldüğünü açıklarken, İsrail Başbakanlık Ofisi de Yehud, Agam Berger ve başka bir İsrailli esirin serbest bırakılacağı yeni bir tur düzenleneceğini ve cumartesi günü 3 İsrailli esirin daha serbest bırakılacağını duyurmuştu.

Bu anlaşmanın bir parçası olarak Gazze Şeridi sakinlerinin güneyden kuzeye geçişine izin verileceği ifade edilmişti.

Related Posts

İsrail’e çelik taşıyan gemiye Yunanistan’da engel!

Yunanistan’ın Pire limanında toplanan işçi ve öğrenciler,İsrail’e gidecek 5 konteyner dolusu yükün indirilmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Irak kuzeyinde petrol sahasına bir saldırı daha

Irak’ın kuzeyinde bir petrol sahasına daha saldırı düzenlendi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Duhok ilinin kuzeyinde yer alan Sersenk Petrol Sahası’nda meydana gelen patlamanın, insansız hava aracı (İHA …

Bitlis merkezli 6 ilde suç örgütü operasyonu: 4 tutuklama

Bitlis merkezli 6 ilde polisin suç örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Firari 1 kişinin ise yakalanması için çalışma yürütülüyor.

İsrail Pezeşkiyan’ı öldürmeye çalışmış

İsrail ve İran arasında 12 gün süren savaş esnasında çok sayıda üst düzey İranlı komutan ve yetkili İsrail ordusunun hedefi olurken, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın da İsrail saldırısından kılpayı kurtulduğu ortaya çıktı.

Bölgede ana aktör Türkiye: Türkiye’nin tezlerini savunuyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Tom Barrack’ın Ortadoğu’da yürüttüğü temaslar, bölgede yeni bir denge arayışının habercisi olarak değerlendiriliyor. Güvenlik kaynakları, Washington’ın, Suriye başta olmak üzere tüm bölgeyi yeniden şekillendirecek adımlarda Türkiye’nin bölgede “ana aktör, söz sahibi” pozisyonuna vurgu yaptığını ifade etti. Güvenlik kaynakları, ABD’nin bu denklemde Türkiye’yi yalnızca bir sınır komşusu değil, aynı zamanda yapıcı bir bölgesel güç olarak konumlandırmak istediğini belirtiyor.

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.