Google Fotoğraflar, yıllardır sahip olması gereken bir özelliğe sonunda kavuşuyor!

Muhtemelen başınıza birden fazla kez gelmiştir; Telefonunuzun ön kamerasıyla bir fotoğraf çekiyorsunuz, ancak paylaşmaya çalıştığınızda resimdeki yazıların veya nesnelerin, aynaya bakıyormuşsunuz gibi ters olduğunu fark ediyorsunuz.

Birçok telefon, ön kameradan görülen görüntüyü vizörde ters çevirerek “selfie” çekmeyi daha doğal hale getirir. Ancak, telefonunuz bu fotoğrafı kaydederken de aynı şekilde ters çeviriyorsa, bahsettiğimiz ayna efekti fotoğrafınıza yansır.

Google Fotoğraflar, artık bu durumu düzeltebilmek için yeni bir özellik sunuyor.

Yatay görüntü çevirme özelliği, Google Fotoğraflar gibi bir uygulamada bulunmasını beklediğiniz bir özellikti, ancak yıllardır eksikti. Fotoğrafları kırpabilir veya döndürebilirdiniz, ancak basit bir çevirme işlemi için başka bir uygulamaya yönelmeniz gerekiyordu. Geçtiğimiz sonbaharda ise Google, bu eksikliği giderdi ve Fotoğraflar uygulamasındaki Kırpma seçeneğine yeni bir “çevir” düğmesi ekledi.

Ayna fotoğrafını her şeyin “doğru” göründüğü bir hale getirmek için, Fotoğraflar uygulamasında fotoğrafı seçin, Düzenle düğmesine dokunun, Kırp seçeneğini seçin ve ardından Görüntüyü Döndür ile Perspektif Düzeltme düğmeleri arasındaki yeni “çevir” düğmesine dokunun.

Related Posts

Ubisoft beklenen oyunlarının çıkışını erteledi

Ubisoft Assassin’s Creed Shadows ile başarı elde etmişti. Bunun rüzgarıyla daha kaliteli oyunlar çıkartmak isteyen şirket, Assassin’s Creed, Far Cry, Rainbow Six, The Division ve Ghost Recon gibi oyunlarının çıkışını ertelemeye karar verdi.

Siirt’te olaylı maç: Futbolculardan sonra taraftarlar da dahil oldu

Gelecek Siirt 56 Spor ile Kurtalanspor arasında Siirt Atatürk Stadyumu’nda oynanan Bölgesel Amatör Lig Play-off maçında olaylar çıktı.

Milli para karateciler Avrupa şampiyonu oldu

Türkiye, Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda para karatede şampiyon oldu.

Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, yapay zekaya geçişi hızlandırmayı amaçlayan “AI Data Lake” çözümünü Almanya’da düzenlediği IDI Forumu’nda duyurdu.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Dünya İnsansı Robot Oyunları, Pekin’de düzenlenecek

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2025 Dünya İnsansı Robot Oyunları’nın ağustos ayında Pekin’de düzenleneceği bildirildi.