İki dev obruk adeta mahalleyi yuttu: Birçok ev tahliye edildi

İngiltere’nin Surrey bölgesindeki Godstone High Street’te, büyük bir kraterin ortaya çıkmasının ardından ikinci bir obruk daha açıldı. Yetkililer, durumu adeta “OHAL” ilan ederek bölgeyi tamamen kapattı.

BBC’deki habere göre ilk obruğun pazartesi günü meydana gelmesinin ardından hızla büyüdüğü belirtilirken, çarşamba günü ikinci bir çökme daha yaşandı. 20 metre genişliğindeki çukur nedeniyle bazı binalar tahliye edilirken, bazı evlerin elektriği ve suyu kesildi. Yetkililer, açıkta kalan kablolar nedeniyle patlama riski bulunduğunu açıkladı.

ÇEVREDEKİ EVLER HIZLA BOŞALTILDI

Acil durum ekipleri, çevredeki evleri hızla boşalttı. Tahliye edilen mahalle sakinlerinden Noosh Miri, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Kapıyı açtığımda şelale sesine benzer bir gürültü duydum. Obruk, tam kapımızın önündeydi. Polisler, acilen evi terk etmemiz gerektiğini söyledi. 10 dakika içinde çocukları giydirip, yanımıza alabildiğimiz eşyalarla çıktık” dedi.

Sigortaları tarafından geçici bir konaklama sağlanan Miri, evlerine aylarca dönemeyeceklerini düşündüklerini belirtti.

MAHALLEDE SULAR DA KESİLDİ

Bölgedeki evlerin yalnızca üç yıl önce inşa edildiği, ancak zeminin eski bir kum madeni sahası olduğu belirtildi. Bu durum, yer altında mağaralar bulunabileceği endişesini artırıyor.

Obruğun oluşumuna neden olan etkenlerden biri olarak, bölgedeki su şebekesindeki bir patlak gösteriliyor. SES Water, salı günü yaptığı açıklamada, su borularındaki bir sızıntının farkında olduklarını belirtti. Çarşamba günü, ikinci obruğun açılmasının ardından bazı evlere su verilmeye başlansa da suyun bulanık olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Bir bölge sakini sosyal medyada, “Mahallede yaşlı ve hasta insanlar var. Yerel marketlerde su tükeniyor. Yetkililer neden hâlâ su istasyonları kurmadı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Related Posts

Irak kuzeyinde petrol sahasına bir saldırı daha

Irak’ın kuzeyinde bir petrol sahasına daha saldırı düzenlendi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Duhok ilinin kuzeyinde yer alan Sersenk Petrol Sahası’nda meydana gelen patlamanın, insansız hava aracı (İHA …

Bitlis merkezli 6 ilde suç örgütü operasyonu: 4 tutuklama

Bitlis merkezli 6 ilde polisin suç örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Firari 1 kişinin ise yakalanması için çalışma yürütülüyor.

İsrail Pezeşkiyan’ı öldürmeye çalışmış

İsrail ve İran arasında 12 gün süren savaş esnasında çok sayıda üst düzey İranlı komutan ve yetkili İsrail ordusunun hedefi olurken, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın da İsrail saldırısından kılpayı kurtulduğu ortaya çıktı.

Bölgede ana aktör Türkiye: Türkiye’nin tezlerini savunuyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Tom Barrack’ın Ortadoğu’da yürüttüğü temaslar, bölgede yeni bir denge arayışının habercisi olarak değerlendiriliyor. Güvenlik kaynakları, Washington’ın, Suriye başta olmak üzere tüm bölgeyi yeniden şekillendirecek adımlarda Türkiye’nin bölgede “ana aktör, söz sahibi” pozisyonuna vurgu yaptığını ifade etti. Güvenlik kaynakları, ABD’nin bu denklemde Türkiye’yi yalnızca bir sınır komşusu değil, aynı zamanda yapıcı bir bölgesel güç olarak konumlandırmak istediğini belirtiyor.

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek