İsrail’in resmi uçağı Atina’ya indi, Yunanistan’da muhalefet partisi tepki gösterdi: Ülke İsrail’in ‘güvenli otoparkı’na döndü

Yunanistan’da Muhalefet Partisinden İsrail’in Resmi Uçağına Tepki

Yunanistan’da bulunan Yeni Sol partisinden gelen açıklamada, “Wings of Zion” adlı resmi uçağın Atina’ya inişine karşı tepki gösterildi ve ülkenin İsrail devletinin “güvenli otoparkına” dönüştüğü sorusu soruldu.

Açıklamada, “Devlet terörüyle anılan bir yönetimin uçağının Yunan topraklarında barındırılmasının gerekçesi nedir?” ifadesi kullanılarak hükümetten konuyla ilgili açıklama talep edildi.


Açıklamada ayrıca, hükümetin attığı adımların Yunanistan’ın barışçıl dış politika çizgisiyle çeliştiği belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, söz konusu uçakta İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin bulunduğu ve İsrail’in İran’a yönelik son saldırısının ardından Tel Aviv’den yapılan uçuşların askıya alınması nedeniyle Büyükelçi’nin dönüşünün bu özel uçuşla gerçekleştirildiği iddia edildi.


Related Posts

Bitlis merkezli 6 ilde suç örgütü operasyonu: 4 tutuklama

Bitlis merkezli 6 ilde polisin suç örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Firari 1 kişinin ise yakalanması için çalışma yürütülüyor.

İsrail Pezeşkiyan’ı öldürmeye çalışmış

İsrail ve İran arasında 12 gün süren savaş esnasında çok sayıda üst düzey İranlı komutan ve yetkili İsrail ordusunun hedefi olurken, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın da İsrail saldırısından kılpayı kurtulduğu ortaya çıktı.

Bölgede ana aktör Türkiye: Türkiye’nin tezlerini savunuyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Tom Barrack’ın Ortadoğu’da yürüttüğü temaslar, bölgede yeni bir denge arayışının habercisi olarak değerlendiriliyor. Güvenlik kaynakları, Washington’ın, Suriye başta olmak üzere tüm bölgeyi yeniden şekillendirecek adımlarda Türkiye’nin bölgede “ana aktör, söz sahibi” pozisyonuna vurgu yaptığını ifade etti. Güvenlik kaynakları, ABD’nin bu denklemde Türkiye’yi yalnızca bir sınır komşusu değil, aynı zamanda yapıcı bir bölgesel güç olarak konumlandırmak istediğini belirtiyor.

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump ve Putin’in dostluğu kısa sürdü: ABD’nin NATO planı! Ukrayna yeniden silahlandırılacak

ABD Başkanı Donald Trump, NATO müttefiklerine silah satışı yaparak bu silahların Ukrayna’ya ulaştırılmasını öngören bir plan üzerinde çalıştığını bildirdi. ABD basınında yer alan haberlerde, ismi açıklanmayan kaynaklar bu stratejinin NATO zirvesinde ele alındığını ve ABD ile Avrupa müttefikleri arasında görüşüldüğünü kaydetti.