Suriye’ye 3 şirket üzerinden elektrik ihracatı

TBMM KİT Komisyonu, EÜAŞ’ın 2021-2022 Bilançolarını İnceledi

TBMM KİT Komisyonu, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başkanlığında toplanarak denetim kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin bilançolarını görüşüyor. Elektrik Üretim A.Ş.’nin (EÜAŞ) 2021-2022 yıllarını kapsayan Sayıştay raporları ve önerileri komisyon tarafından ele alındı.

Komisyon Başkanı Savaş, toplantı öncesinde, 2014 yılında Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi anarak rahmet diledi.

“EÜAŞ’ın Önemli Görevi”

EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli, EÜAŞ bünyesindeki elektrik üretim tesisleri ve maden sahaları hakkında bilgi vererek, tesislerdeki faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. EÜAŞ’ın toplamda 45 hidrolik, 10 termik ve 2 rüzgar santraline sahip olduğunu belirten Benli, “Teşekkülümüzün sermayesi 42.6 milyar lira ve yaklaşık 10 bin personelle istihdam sağlıyoruz” açıklamasında bulundu. Benli, elektrik üretimi hakkında şu bilgileri paylaştı:

  • EÜAŞ olarak, ülkemize yansıyan küresel olumsuz gelişmeler karşısında vatandaşlarımızın ve sanayimizin elektrik ihtiyacını karşılamak için önemli bir görev üstleniyoruz.
  • Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesine yayılan organizasyon yapımız, istihdam sağladığımız üretim kapasitemiz ve enerji arzına katkılarımızla sektörde ayrıcalıklı bir konumdayız. Yenilenebilir enerji payımız yüzde 68’e ulaşmış durumda.
  • EÜAŞ, üretim santrallerinde ürettiği elektriği kamu adına aldığı taahhütler çerçevesinde çeşitli kurumlara ve serbest piyasaya satmaktadır. Ayrıca, Suriye’ye de elektrik ihracatı yapmaktayız.

“Santrallerde Yenilikçi Adımlar”

EÜAŞ, santrallerdeki bakım yönetimini geliştirme ve yenilenebilir enerji üretim teknolojilerini entegre etme konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Benli’nin açıklamaları şöyle devam etti:

  1. Yaklaşık 35 yıl önce faaliyete geçen İstanbul Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin kapasitesini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor.
  2. Yeni C santrali devreye alındığında A santralini tamamen devreden çıkaracak ve B santrali için sıcak yedek olarak tutma kararı aldık.
  3. Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali’nde yerli ve milli rüzgar türbinleri kurma çalışmalarımız devam ediyor.

“Suriye’ye Elektrik İhracatı”

EÜAŞ Genel Müdürü Benli, Suriye’ye elektrik ihracatına ilişkin soruları cevaplarken, ihracatın doğrudan bir şekilde olmadığını ve aracı şirketler üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Şirketler aracılığıyla yapılan ihracatın Türkiye’nin arz güvenliğine zarar vermediğinin altını çizdi.

Related Posts

Avrupa ülkesi sıcaklar ile boğuşuyor: Turuncu alarm verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Tokat’ta silahlı ve bıçaklı kavgada 2 yaralı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı.

ABD, İsrail ile Suriye güvenlik anlaşması için çalışıyor

Donald Trump yönetimi, İsrail ile Suriye arasında olası bir güvenlik anlaşması sağlamak için “yumuşak ön görüşmelere” başladı. Axios’a konuşan ABD’li ve İsrailli yetkililer, görüşmelerin temel amacının normalleşme değil, gerilimi düşürmek ve sınır …

ABD ile Kanada, ticaret müzakerelerine yeniden başlıyor

Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, Kanada’nın ABD’li teknoloji şirketlerini etkileyen Dijital Hizmet Vergisi’ni durdurmasının ardından Washington’un Ottawa yönetimi ile ticaret müzakerelerine “derhal” yeniden başlayacağını bildirdi.

Fidan’dan Eurofighter açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşıyla Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından İran-İsrail mutabakatının sürmesi ve Gazze’de ateşkesin sağlanmasının Türkiye’nin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Fidan, İngiltere ile ekonomi, savunma ve dış politika alanlarında güçlü işbirliğine dikkat çekti.

CANLI | Erdoğan konuşuyor

CANLI | Erdoğan konuşuyor