Terör örgütü PKK dakikalar içinde silah bırakıyor

PKK’lı Grup Süleymaniye’de Silah Bırakacak

Terör örgütü PKK’ya bağlı bir grup, Kuzey Irak’ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Süleymaniye’de silah bırakacak.

Süreç birkaç ay içinde tamamlanacak. Ankara, Erbil ve Bağdat yönetimleri iş birliği yaparak silah bırakma alanları belirleyecek.

İlk törenin canlı yayınlanması planlanmıştı ancak güvenlik endişeleri nedeniyle vazgeçildi.

DEM Parti, törene bazı gazeteci ve yazarları davet etti.

Tören, farklı bir alanda gerçekleştirilecek ve alana kamera ve fotoğraf makinesi sokulmayacak.

IKBY ve Türkiye İstihbaratları Güvenlikten Sorumlu Olacak

Etkinliğin güvenliği, Türkiye ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi istihbarat birimleri tarafından sağlanacak. Sürecin organizasyonunda ise yerel yetkililer, güvenlik ve koordinasyon konularında aktif rol üstlenecek.

Related Posts

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump, 14 Temmuz’da “önemli bir açıklama” yapacak: Kiev’e silah, NATO üzerinden gidecek

Trump ve Putin’in dostluğu kısa sürdü: ABD’nin NATO planı! Ukrayna yeniden silahlandırılacak

ABD Başkanı Donald Trump, NATO müttefiklerine silah satışı yaparak bu silahların Ukrayna’ya ulaştırılmasını öngören bir plan üzerinde çalıştığını bildirdi. ABD basınında yer alan haberlerde, ismi açıklanmayan kaynaklar bu stratejinin NATO zirvesinde ele alındığını ve ABD ile Avrupa müttefikleri arasında görüşüldüğünü kaydetti.

Piknik dönüşü facia! Otomobil uçuruma yuvarlandı, 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Adana Pozantı’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

AKP’li Belediye Başkanı taziye evinde vatandaşı darp etti iddiası

Batman’ın Beşiri ilçesinde taziye evine giden İsmail Hakkı Kaya, arazi davası nedeniyle husumetli olduğu Beşiri belediye başkanı AKP’li Alparslan Karabulut tarafından sopa ile darp edildiğini iddia etti. Darp edilen Kaya, Karabulut ve beraberindekilerden şikayetçi oldu.

GKRY’nin bağımsız AP milletvekili olan YouTube yayıncısı, Ersin Tatar’la röportaj yaptı; ölüm tehditleri aldı!

GKRY’nin bağımsız AP milletvekili olan YouTube yayıncısı, Ersin Tatar’la röportaj yaptı; ölüm tehditleri aldı!