Trump ve Netanyahu arasında ipler geriliyor! İsrail basınından flaş iddia

Trump, İran Saldırısı Konusunda İsrail ile İşbirliğini Durdurdu

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırının Tahran yönetimi ile ilişkileri olumsuz etkileyeceği endişesiyle İsrail ile İran konusundaki askeri işbirliğinin durdurulması talimatını verdi.

“Netanyahu’yu Uyardı”

Kanal 12 televizyonunun aktardığı habere göre, Donald Trump ve Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinde Trump, Netanyahu’yu “İran’ın nükleer tesislerine tek taraflı saldırı düzenlememesi gerektiği konusunda net bir şekilde uyardı.”

Trump, Netanyahu’ya şu anda İran’a karşı saldırı düzenlemenin uygun olmadığını ve bu tür bir saldırının “İsrail’in güvenliği için önemli olan güçlü bir nükleer anlaşma şansını riske atabileceğini” belirtti.

“Görüşme Anlaşmazlıklarla Dolu”

Trump’ın, ABD ordusuna, İran’a yapılacak saldırılara ilişkin İsrail ile olan tüm işbirliğini dondurma talimatı verdiği belirtilirken, İsrail’in özellikle füze savunma sistemleri gibi ABD ile askeri işbirliğine ciddi şekilde ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

İran’ın nükleer tesislerine saldırı konusunda askeri işbirliğinin durdurulmasının İsrail’in tek başına bir çatışmaya girmesini oldukça “riskli hale getirdiği” ifade edildi. Trump ve Netanyahu arasındaki son telefon görüşmesinin, İran konusunda “temel anlaşmazlıklarla dolu olduğu” bilgisi verildi. Görüşmede, Trump’ın diplomatik çözüme vurgu yaparak, İran ve İsrail’in güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek “iyi bir anlaşmaya varılabileceğine inandığını paylaştığı belirtildi.

Related Posts

İmamoğlu için toplanan imza sayısı belli oldu: O eşiği aştı!

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için toplanan imza sayısı belli oldu.

Bakan Tunç’tan ‘infaz paketi’ açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak

Meclis Adalet Komisyonu’ndan geçen ‘infaz Paketi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yeni düzenlemeyle toplumumuzda oluşturulmaya çalışılan cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Suçlunun rehabilite edilmesi için de önemli adımlar atılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Hindistan’da şiddetli yağışlar nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın NDTV kanalının haberine göre, ülkede muson mevsimiyle başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan toprak kaymaları ve ani seller yaşamı olumsuz etkiliyor. Yetkililer, ülkenin kuzeydoğusundaki Assam, Arunaçal Pradeş, Meghalaya, Manipur ve …

26 yaşındaki genç doktor ölü bulundu

Muğla’da evinde ölü bulunan Asistan Doktor Anıl Canbaş’ın (26), yapılan otopside kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

ABD’nin İsrail Büyükelçisi’nden Filistin’i destekleyen Fransa’ya tepki: Fransız Rivierası’ndan bir toprak parçası ayırıp Filistin devletini kursunlar

Savaşın sona ermesinin Hamas’a bağlı olduğunu ileri süren Büyükelçi, Hamas’ın tüm esirleri serbest bırakması ve silahlarını teslim etmesi gerektiğini savundu

Sağanak altında torunu ile İstiklal Marşı’nı dinlediler

Adana’da bir dede ve torunun sağanak altında İstiklal Marşı dinlediği görüntüler viral oldu.