Formda kalmak için gereken minimum egzersiz miktarı nedir?

Formda Kalmanın Yolları: Minimum Fiziksel Aktivite Miktarı Nedir?

İş yerinde teslim tarihlerinin birikmesi ve evde dikkat edilmesi gereken işler, kişinin kendisi ve sevdikleri için yerine getirmesi gereken diğer yükümlülüklerle birlikte, spor salonunda saatler geçirmek her zaman pratik olmayabilir. Ancak, düzenli fiziksel aktivite şüphesiz genel sağlığınız için faydalıdır. Dolayısıyla, formda kalmak isteyen ancak her gün zaman bulmakta zorlanan biriyseniz, fitness hedeflerinize nasıl ulaşabilirsiniz? Formda kalmak için gereken minimum fiziksel aktivite miktarı var mıdır? Evet, var!

CDC’ye (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) göre Amerikalılar için Fiziksel Aktivite Yönergeleri, yetişkinler için haftada 150 dakika orta yoğunlukta fiziksel aktivite önermektedir. Eğer yoğun yoğunluklu aktivite veya orta ve yoğun yoğunluklu aktivitelerin bir kombinasyonunu yapıyorsanız 75 dakika iyidir. Bununla birlikte, her hafta en az 2 gün kas güçlendirme egzersizleri önerilir.

Bir Haftada 150 Dakika Orta Yoğunluklu Fiziksel Aktivite Nasıl Dahil Edilir?

Haftada 5 gün egzersiz yapabilirsiniz.

Günlük rutininize 30 dakika orta yoğunluklu aktivite ekleyin.

Tempolu yürüyüş ideal bir orta yoğunluklu aerobik aktivitedir. Bisiklet sürmek ve yüzmek diğer seçeneklerdir.

Yoğun yoğunluklu aerobik aktiviteyi seçiyorsanız, rutininize 15 dakika koşu veya koşu ekleyin.

Ayrıca, haftada iki kez kas eğitimi aktiviteleri eklediğinizden emin olun.

Sağlık Yararları

Minimum aktivitenin size iyi gelmeyeceğini düşünmeyin. 150 dakika aktivite eklemek uykunuzu anında iyileştirecek, kaygınızı azaltacak ve kan basıncınızı düşürecektir. Bu ayrıca kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve bazı kanserler dahil olmak üzere kronik hastalık riskinizi de azaltacaktır.

Kardiyovasküler sağlık: Fiziksel aktivite kan akışını iyileştirir, kalbi güçlendirir, kan basıncını düşürür ve kolesterolü düzenler.

Güç ve kas kütlesi: Egzersiz yaşa bağlı kas kaybını önleyebilir, metabolizmayı iyileştirebilir ve diyabet riskini azaltabilir.

Zihinsel sağlık: Egzersiz yapmak ruh halinizi iyileştirir, stresi ve kaygıyı azaltır.

Kemik sağlığı: Fiziksel aktivite ayrıca kemikleri güçlendirir ve osteoporoz ve artriti önler.

Uzun ömür: Egzersiz ayrıca kronik hastalık riskini azaltır.

Günlük Fiziksel Aktiviteler Nasıl Artırılır?

Asansör kullanmak yerine merdiven çıkmayı alışkanlık haline getirin.

İşlerinizi halletmek için yürüyün veya bisikletinizi kullanın.

Akşam yemeğinden önce veya sonra yürümeyi gelenek haline getirin.

Sabahleyin kötü haber okumak yerine yürüyüşe çıkın.

Evcil hayvanlarınızla oynayın.

İşiniz oturmayı içeriyorsa ayakta durma masası kullanın, bu şekilde günlük fiziksel aktivitenizi artırabilirsiniz.

Related Posts

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Mounjaro ve Wegovy: Kilo verme ilaçlarının hangisi daha etkili?

Mounjaro ve Wegovy: Kilo verme ilaçlarının hangisi daha etkili?

Prof. Dr. Tevfik Özlü açıkladı: Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla!

Prof. Dr. Tevfik Özlü açıkladı: Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla!

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.