Kefir, bitki çayı veya sebze suları değil: İşte doktorların önerdiği en sağlıklı içecek

Doktorlar, Limonlu Suyun Sağlık Üzerindeki Etkilerini Anlatıyor

Doktorlara göre, günlük yaşamınıza ekleyeceğiniz basit bir alışkanlık, sağlığınız üzerinde şaşırtıcı etkiler yaratabilir. Bu alışkanlık, birçok kişinin mutfağında bulunan oldukça sade bir içecekten geçiyor, o da limonlu su. Limonlu suyun yüksek kolesterol, yağlı karaciğer ve kilo problemi gibi sağlık sorunlarının önlenmesinde etkili olabileceği belirtiliyor. Özellikle taze sıkılmış limonlarla hazırlanan bu içecek hem ekonomik hem de ulaşılabilir bir sağlık destekleyicisi olarak öne çıkıyor.

Doktor Eric Berg, bu konudaki detaylı açıklamalarını bir videosunda paylaştı. Berg, limonlu suyu sadece ferahlatıcı bir içecek olduğunu değil aynı zamanda faydalarına dikkat çekti. Limon suyunun etkileri özellikle ketojenik diyet ve aralıklı oruç gibi beslenme programlarıyla birlikte uygulandığında daha belirgin hale geliyor. Berg’e göre, limonun içeriğinde bulunan fitonutrientler karaciğer yağlanmasını azaltma, kolesterolü dengeleme, kan şekerini düşürme ve insülin direncini azaltma gibi çeşitli etkiler sağlayabiliyor.

Limonlu Suyun Faydaları

  • Limonun içerdiği doğal bileşikler karaciğerde biriken yağları azaltmaya yardımcı olur. Özellikle kolin ve safra akışını artıran maddeler, bu süreci destekler.
  • Limon suyu doğrudan kilo verdirmese de, kan şekerini dengelemesi ve insülin direncini azaltması sayesinde kilo verme sürecini dolaylı yoldan destekler.
  • Bazı araştırmalar, limonda bulunan “limonin” gibi bileşiklerin LDL (kötü kolesterol) ve trigliserit seviyelerini düşürebileceğini öne sürüyor.
  • Limon suyundaki sitrat, böbrek taşı oluşumunda rol oynayan oksalatlarla bağlanarak taş oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • C vitamini açısından zengin olan limon, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudu hastalıklara karşı korumak açısından etkilidir.

  • Hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalar, limon suyu tüketiminin yaşam süresini uzatabileceğini ve yaşlanma etkilerini azaltabileceğini göstermektedir.
  • Limon suyunun içeriğindeki fitonutrientlerin bazı kötü huylu hücrelerin büyümesini engelleyebileceği belirtiliyor. Ancak bu, doğrudan tedavi yerine önleyici destek olarak değerlendirilmelidir.
  • Doğal asidik yapısıyla sindirimi kolaylaştırır, bazı mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doktor Berg, limonlu suyun yemeklerden en az 30 dakika önce ya da sonra tüketilmesini öneriyor. Aksi takdirde mide asidini artırarak rahatsızlık yaratabilir. Aynı zamanda diş minesine zarar vermemesi için pipetle içilmesi ve iyi seyreltilmiş olması önemli.

Related Posts

Erkeklerde ‘sessiz hastalık’: Gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de yaklaşık 2 milyon erkek, kemikleri zayıf ve kırılgan hale getiren “sessiz hastalık” olarak bilinen osteoporozdan muzdarip.

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.